Home » Mooie teksten » Quotes » Zelfliefde quotes: jouw eigenwaarde omhoog!
zelfliefde quotes

Zelfliefde quotes: jouw eigenwaarde omhoog!

Zelfliefde: het is voor veel mensen een uitdaging, maar het is wel degelijk belangrijk als je écht voldoening wilt halen uit je leven en je gelukkig wilt voelen. Dit gaat een stuk gemakkelijker bij het tot je nemen van zelfliefde quotes!

De beste zelfliefde quotes

Van jezelf houden quotes zijn er méér dan genoeg, dat is zeker. Hieronder al onze houden van jezelf quotes.

365 dagen succesvol

Wil jij minder gevoelig zijn voor manipulatie? Volg dan de Gratis masterclass weg met onzekerheid van 356 dagen succesvol of volg de Spoedcursus zelfvertrouwen!

zelfliefde-quote-zijn

“Er is geen perfect plaatje, behalve als je kunt ZIJN wie je bent, dat is perfect voor jouw leven”

Het perfecte plaatje bestaat niet voor de buitenwereld, maar voor jezelf wel! Dit ben je als je gewoon kunt ZIJN wie je bent. Pas jezelf voor niemand aan. Just be you. Dat is mooi genoeg!


Zelfliefde quotes emotie

“Stop met het plakken van pleisters op wonden, want hierdoor zul je van binnen niet genezen”

Ik gebruik hier emotie eten als voorbeeld. Wanneer je jezelf niet goed voelt, ga jezelf dan niet verdoven met bijvoorbeeld lekker eten om niet bij dat gevoel te komen. Zo zijn er vele afleidingen om ons heen waardoor we niet hoeven te voelen. Leg alles aan de kant en ga even 30 minuten voelen wat er in je omgaat.


zelfliefde quote houden van

“Ik hou van mij is de sleutel tot het houden van een ander”

Wanneer ik van mezelf hou kan ik onvoorwaardelijk geven zonder iets terug te verwachten. Ik hou niet van een ander als ik een hoop verwachtingen van deze persoon heb.

Als je niet rookt of niet kookt vind ik je ineens een stuk minder leuk of aardig? Nee… ik hou van je zonder voorwaarden, omdat ik van mezelf hou en onafhankelijk ben.


Zelfliefde-quotes-kies-jezelf

“Kies voor jezelf, omdat je van jezelf houdt en omdat je het waard bent”

Waarom zou je het niet verdienen om jezelf op de 1e plaats te zetten? Stop met het steeds tevredenstellen van een ander. Je zult in een neerwaartse spiraal terecht komen als je het altijd goed wilt doen voor anderen.

Sta op voor jezelf. Start vandaag met het creëren van jouw eigen droomleven en stop met het volgen van de massa.


zelfliefde quote nee zeggen

“Wanneer je nee zegt tegen een ander, dan zeg je automatisch ja tegen jezelf”

Waarom zou je bang zijn voor een reactie van de ander als je nee zegt? Mag je geen zelfliefde hebben? Kies altijd voor jezelf en ren niet voor iedereen op en neer om het ze leuk te maken.

Als de persoon waartegen je nee zegt boos wordt, dan weet je ook weer dat zij je proberen te manipuleren. Laat het los. Als iemand écht om je geeft, dan zal hij of zij jou begrijpen als je nee zegt en het je gunnen om voor jezelf te kiezen.


van jezelf houden quote enige wat je hebt

“Het enige dat je hebt dat ben je zelf”

De grootste uitdaging zie je als je in de spiegel kijkt. Wees lief voor jezelf. Je hebt maar één lichaam waar je zuinig mee om dient te gaan.

Dit lichaam heb je gekregen, maar jij bent nog veel groter dan dit. Zorg dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen. Als alles wegvalt, dan heb je alleen jezelf nog.


lief zijn voor jezelf quotes gedachte

“Een invulling vanuit je gedachte is een bevestiging naar jezelf”

Stel je bent met iemand in gesprek. De intentie van de persoon die tegen jou praat is om jou te helpen. Deze persoon zegt tegen je: ik zag je werk voorbijkomen, dat ziet er goed uit!

Echter denk ik wel dat als je het op deze manier laat zien, dat nóg meer mensen het mooi zouden vinden. Je kunt nu tegen jezelf zeggen dat deze persoon jouw werk afkraakt, terwijl het juist positieve feedback is.

Je dient hier dus te leren omgaan met feedback. Misschien vond je jouw werk zelf niet goed, dus dan ligt je aandacht alleen bij het negatieve.


eigenwaarde quotes zijn

“Even niets moeten, gewoon lekker zijn”

Stel jezelf eens de vraag: kies ik ervoor om dit te doen of doe ik het omdat het moet? Voel ik mezelf verplicht? Heb ik überhaupt de keuze om het niet te doen? Heb ik geld nodig om te kunnen leven of ontvang ik geld voor mijn eigen creatie?

Wat wil ik eigenlijk echt doen? Durf ik alleen te zijn of wil ik naar mijn vrienden en vriendinnen om niet alleen te zijn? Als ik volledig kan zijn wie ik ben, wat zou ik dan doen? Moet ik dan echt iets doen van mezelf?


je-bent-goed-zoals-je-bent-quotes-lachen-gedachte

Ik moet lachen om mijn eigen gedachtes, ik neem mezelf niet zo serieus

Als ik niet bewust ben van mijn dagelijkse gedachtes kan het zo zijn dat ik ga geloven in wat ik denk. Een gedachte is niets meer dan een invulling van hoe ik ergens tegen aan kijk en deze hoeft niet waar te zijn.

Ik schrijf dagelijks om mezelf meer bewust te worden van mijn gedachtes, als ik dit niet zou doen, dan kunnen vervelende gedachtes in mijn gevoel gaan zitten i.p.v. in mijn hoofd zonder dat ik weet wat er aan de hand is.

Door het schrijven ga ik buiten mijn gedachtes staan en kijk ik alleen naar de feiten.


jezelf zijn quotes steen

Wees niet hard, koel en moeilijk te breken zoals steen, wees kwetsbaar

Leer omgaan met jouw emoties. Stop ze niet weg, maar laat ze stromen. Wees kwetsbaar en breek alle muurtjes stapje voor stapje af die je om jezelf heen hebt gebouwd.


zelfliefde quotes emoties

Emoties onderdrukken zal je naar onder drukken, laat ze naar boven stromen”

Onderdruk jouw emoties niet, maar laat ze lekker stromen. Ze zijn er niet voor niets. Deze emoties zijn er om verwerkt te worden.

Wanneer je ze niet meer onderdrukt, dan zul je groeien als persoon, meer zelfliefde ontwikkelen, bouwen aan betere relaties, meer levenslust en geluk creëren en tenslotte zul je minder mentale en fysieke gezondheidsklachten ervaren.


“Wees niet bang om te laten zien wie jij echt bent. Stap uit de schaduw en straal als de zon”

Hou jezelf niet in voor anderen. Laat jezelf zien. Laat zien hoe mooi jij werkelijk bent. Leef jouw mooiste leven en laat zien wat je te bieden hebt.


Hoewel de weg naar zelfliefde voor veel mensen er één is met veel hobbels en obstakels, kunnen zelfs kleine hulpmiddelen al heel wat doen.

Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om elke dag een quote zelfliefde aan zichzelf voor te lezen, of in hun kantoor of woning op te hangen. De voordelen daarvan reiken verder dan de meeste mensen denken.

Wil je meer te weten komen over zelfliefde quotes, wat ze kunnen doen en welke quotes écht goed zijn? Lees dan snel verder! Daarnaast vind je verder op deze pagina al onze zelfliefde quotes.

Wat zijn zelfliefde quotes?

eigenwaarde-quotes

Zelfliefde quotes zijn kortweg uitspraken die je helpen herinneren aan het feit dat het écht belangrijk is om jezelf graag te zien. Zelfliefde is, zoals reeds, gezegd voor veel mensen een heuse uitdaging, en dat kan verschillende redenen hebben.

Denk maar aan trauma’s uit de jeugd, een minderwaardigheidscomplex door bepaalde psychologische of lichamelijke problemen en nog veel meer. Zelfliefde uitspraken zijn over het algemeen korte, pakkende zinnetjes waar een duidelijke boodschap in zit voor de lezer.

De voordelen gaan nog veel verder, maar meteen is duidelijk dat zelfliefde uitspraken écht een hulp kunnen zijn voor mensen die problemen hebben met zelfliefde, en het een uitdaging vinden om zichzelf graag te zien.

Wat kun je leren van eigenwaarde quotes?

Wat kan je nu eigenlijk leren van zelfliefde of eigenwaarde quotes? Ook op dit vlak zijn de voordelen onbeperkt. Ten eerste kan het dagelijks lezen of in jezelf herhalen van dergelijke uitspraken helpen om je onderbewustzijn te herorganiseren.

Dit houdt in dat je bepaalde negatieve gedachtepatronen, die in feite ook je bewuste en dagelijkse leven beïnvloeden, verandert.

De wetenschap heeft al meermaals bewezen dat de manier waarop we tegen onszelf praten en hoe we denken een grote invloed hebben op hoe we onszelf zien én ons voelen.

Door regelmatig positieve zelfliefde quotes uit te spreken, bijvoorbeeld ‘s morgens als je opstaat en ‘s avons als je gaat slapen, leer je jezelf letterlijk liever zien.

Spoedcursus_zelfvertrouwen

Spoedcursus zelfvertrouwen – 365 Dagen Succesvol

Alle kennis die we de afgelopen 10 jaar hebben opgedaan over zelfvertrouwen hebben we samen gebracht in deze cursus. De cursus bestaat o.a uit inspirerende video’s, waarin je simpele oefeningen leert om meer zelfvertrouwen te ervaren en om je assertiviteit te vergroten. Je ontdeket een radicaal andere (en veel fijnere) manier van denken over wie jij bent. Aan de hand van praktische oefeningen helpt je dit om meer zelfliefde te ervaren en een assertievere houding op te bouwen.

Geef een reactie