Home » Mooie teksten » Quotes » Tegenslagen quotes
Tegenslagen quotes

Tegenslagen quotes

“Als je dichter bij succes komt, raak dan niet van streek door de kleine tegenslagen, wat er ook gebeurt, stop meer liefde, bewustzijn en moeite in je doel. De zon zal weer opkomen.”

– Amit Ray

Na regen komt zonneschrijn wordt er ook wel gezegd. Ook wanneer er tegenslagen zijn, dan zullen er weer betere tijden komen. Blijf volhouden en ga je dromen achterna.


“Succes gaat over het steeds opnieuw verwerken van tegenslagen, problemen en rotzooi.”

– Sharon Pearson

De meeste succesvolle mensen hebben de grootste tegenslagen meegemaakt. Dit is ook een van de redenen dat ze succesvol zijn geworden. Opgeven bestaat niet voor hen en ze gebruiken de tegenslagen om de volgende keer iets beters op te zetten.


“Een tegenslag brengt ons vaak op een weg die nog slechter is, maar naar een nog betere bestemming leidt.”

– Mokokoma Mokhonoana

Tegenslagen zijn er om ons verder te brengen naar onze doelen. Als er flinke tegenslagen op jouw pad komen, dan is dat niet voor niets. Het universum heeft andere plannen voor je waar je gelukkiger van zal worden.


“Als je het leven van je dromen gaat leven, zullen er onderweg altijd obstakels, twijfels, fouten en tegenslagen zijn. Maar met hard werken, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen is er geen limiet aan wat je kunt bereiken.”

– Roy Bennett

Als je voor je dromen wilt gaan, dan zul je hard moeten werken en niet overstuur moeten raken van de tegenslagen, want deze gaan gegarandeerd komen. Zie dit als belangrijke lessen op weg om je doel te behalen.


“Jezelf druk maken om gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt, kan je slopen. Leer het te omarmen”

Het kost erg veel negatieve energie als je aan iets blijft denken wat is gebeurd, terwijl je daar toch niets meer aan kunt veranderen. Vraag jezelf af of je er iets aan kunt doen.

Als het antwoord nee is, leer het dan te omarmen. Is het antwoord ja? Zorg dan dat je oplossingsgericht gaat denken en stap met de slachtofferrol.