“Geef me zes uur om een ​​boom om te hakken en ik zal de eerste vier uur besteden aan het slijpen van de bijl”

– Abraham Lincoln

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. In hoeverre weet je precies de stappen die je moet zetten om jouw doelen te bereiken? Heb je een goede planning en houd je jezelf ook daaraan?


“Een doel zonder plan is slechts een wens.”

– Antoine de Saint-Exupery

We kunnen allemaal doelen hebben, maar als we geen duidelijke acties ondernemen om ons doel te behalen, dan blijft het een wens of verlangen.


“Om grote dingen te bereiken, zijn twee dingen nodig; een plan en niet genoeg tijd.”

– Leonard Bernstein

Iedereen heeft evenveel tijd. Hoe kan het dan dat sommige meer bereiken in een korte tijd dan de ander? Stel prioriteiten. Wat is voor jou echt belangrijk?


Het is niet de sterkste van onze soort die overleeft, niet de meest intelligente, maar degene die het best reageert op verandering.”

– Charles Darwin

Wanneer je flexibel bent en goed met verandering kunt omgaan, dan ben je in flow met het leven en situaties en zul je al jouw gewenste successen behalen.


“Een chaotisch leven kan een oorzaak zijn van slechte planning en structuur”

Wanneer je chaotisch bent en vaak het gevoel hebt dat je druk bezig bent, kijk dan eens naar of je een goede planning en structuur hebt in je leven.

Weet je dagelijks, wekelijks, maandelijks en elk jaar wat je te doen staat om je doelen te behalen of ben je elke dag impulsief bezig zonder dat je weet waar je naartoe werkt?

Als je weet wat je te doen staat en je zet dit op papier of in je agenda, dan kun je alle onrust loslaten omdat je weet wanneer je wat dient te doen.