“Als je iets wilt, dan zul je zelf in beweging moeten komen”

Wanneer je verandering wilt, dan ligt de eerste stap bij jezelf ongeacht of je het er wel of niet mee eens bent. Wil je graag met iemand afspreken en benader je deze persoon als eerste of wacht je op een bericht vanuit de andere kant?


inspirerende-quotes-geven

“Geef om te geven zonder iets terug te verwachten en neem om te nemen zonder terug te geven vanuit dankbaarheid”

Wanneer je iets geeft aan een ander doe dat dan niet om vervolgens iets terug te verwachten van deze persoon. Geef omdat je wilt geven. Wanneer iets aan jou wordt gegeven neem het dan aan van deze persoon vanuit dankbaarheid en geef niet iets terug omdat ze jou geven.


vooroordelen quote

Wanneer je aan het oordelen bent over anderen, dan zegt dat automatisch iets over jezelf. Oordelen doen we vaak onbewust. Als we ze niet uitspreken, dan zitten er wel vooroordelen in ons hoofd. Probeer jezelf ervan bewust te zijn dat als we gaan oordelen of dat ook echt waar is. Kijk eerst altijd naar jezelf. Blijf jezelf ontwikkelen.

inspirerende quotes betekenisgeving.jpg

In principe is alles om ons heen neutraal, je kunt er zelf een invulling aan geven of je dit wel of niet leuk vindt, wat je erbij voelt en of je het wel of niet vertrouwd. Vijf mensen kunnen hetzelfde meemaken en allemaal iets anders vertellen over wat ze ervaren hebben. De enige die kan bepalen hoe een situatie er uitziet, dat ben jijzelf.

Inspirerende quotes oplossing

Vaak zijn we geneigd om in de slachtofferrol te gaan hangen. We stoppen met het denken in oplossingen en we voelen onszelf treurig. In principe hebben we hier helemaal niets aan, ook al is het soms lekker om even te klagen.

Weet dat dit een grote invloed kan hebben op hoe jij je dagelijks voelt, op jouw succes en op hoe je voor de dag komt. Wil jij heel de dag met iemand rondhangen die alleen maar loopt te klagen of houd je van positieve mensen die een goede invloed op je hebben?

Zorg er dan ook voor dat jij zelf die positieve invloed op andere mensen kan gaan uitvoeren. Daarnaast is er altijd een oplossing te vinden voor een probleem. Ga niet achterover hangen en klagen, maar zorg ervoor dat je het kunt gaan oplossen.

Is er geen enkele mogelijkheid om het op te lossen? Leer het dan accepteren en omarm het probleem. Je hebt er nog steeds niets aan als je erbij neer gaat zitten. Dit is zonde van jouw eigen energie en die van anderen en daarnaast kom je er niet veel verder mee.