Home » Mooie teksten » Quotes » Geluk quotes
Geluk quotes

Geluk quotes

“Ik laat al het overbodige los. Make it easy, not complicated”

quotes-geluk-overbodig

Wat vind jij het belangrijkste in jouw leven? Laat al het overbodige of luxeprobleem even los. Denk bijvoorbeeld aan onderdak en eten. Wat vind je hiernaast nog meer belangrijk in jouw leven? Schrijf dit eens voor jezelf op.

Ontbreekt er nog iets in jouw leven? Bekijk dan eens met hoeveel overbodige zaken jij zelf dagelijks bezighoudt. Denk aan feesten, Netflixen en in je telefoon scrollen.

Wat voor voldoening geven deze zaken jou? Haal je hier iets nuttigs uit of is het puur afleiding van je dagelijkse werkzaamheden? Soms maken we het onszelf moeilijk door te veel bezig te zijn met het onnodige.

Wanneer we kijken naar onze basisbehoeftes en het onnodige, hoeveel tijd per dag besteden we dan aan zaken die er eigenlijk niet echt te doen? Maak het makkelijker voor jezelf. Wat doet er wel echt toe voor jou en waarom? Wat maakt het dat je dit nog niet doet? Welke betekenis heeft jouw leven echt en wat heb jij te bieden aan de wereld?

“Geen voldoening halen uit werkzaamheden geeft een depressief gevoel”

geluk-quotes-voldoening-werkzaamheden

Voldoening uit werkzaamheden halen is erg belangrijk als je gelukkiger wilt zijn. Je krijgt er een hoop energie door, dus je zult ook niet snel vermoeid zijn. Zorg ervoor dat je de meeste tijd besteed aan iets doen wat je dag in dag uit leuk vindt.

Verplichte werkzaamheden zul je altijd wel houden, maar waarom is het verplicht? Jij hebt zelf altijd de keuze om iets te doen wat je leuk vindt. Als je het niet doet, dan zul je het niet belangrijk genoeg vinden. Als je het echt wilt, dan zul je er alles aan doen om het waar te maken.