Een goede missie, visie en strategie kunnen de basis zijn voor jouw eigen succes. Daarnaast geeft het richting in jouw leven en kun je er voldoening uit halen wanneer je dit naleeft. In dit artikel ga ik wat verder in op hoe je een missie en visie maakt en hoe je een goede strategie kunt maken om jouw missie en visie waar te maken.

Wat is een visie?

Een visie is een ver toekomstbeeld vanuit je dromen. Dit kan voor je bedrijf zijn of voor jezelf. Bij het opstellen van een visie mag je van alles dromen. Je houdt hierbij geen rekening met eventuele beperkingen. Een visie omschrijft vaak hoe jij of het bedrijf de wereld graag zou willen zien.

Een visie gaat samen met een missie en goede doelstellingen. Het woord visie is afgeleid van het Latijnse woord videre, wat kijken of zien betekend. Een visie gaat dus om jouw kijk op de wereld, hoe je deze graag wilt zien.

Wat is een missie?

Een missie van een bedrijf of van jezelf staat vaak voor hetgeen wat je op dit moment doet of wat nodig is om jouw uiteindelijke visie waar te maken. Een missie is concreet en omschrijft waar het bedrijf voor staat, wat het doet en hoe ze hopen verandering te brengen in de wereld.

Dit kan vaak net als de visie maar 1 zin zijn of een quote. Daarnaast kun je jouw missie en visie ook verder gedetailleerd uitwerken in een document.

Het verschil tussen een missie en visie

Een visie omschrijft dus de dromen van een bedrijf of jezelf en een missie omschrijft op dit moment waar de organisatie voor staat en wat je doet om uiteindelijk je visie waar te maken. Ikzelf zeg altijd een missie kan slagen en een visie leef je na. Een missie is waar je voor staat en een visie is waar je voor gaat. Hieronder zie je nog wat vraagstellingen voor het formuleren van je missie en visie.

MissieVisie
Waar sta je voor?Waar ga je voor?
Wie ben ik of wie zijn we?Wat is mijn ideale kijk op de toekomst?
Welke overtuigingen motiveren me?Wat zijn mijn kernwaarden?
Welke problemen lossen we op?Wat zijn mijn langetermijnambities?

Missie en visie voorbeelden

Om het beeld tussen een missie en visie nog verder te verduidelijken heb ik hieronder een aantal missie en visie voorbeelden voor je neergezet van bekende bedrijven. Tot slot de korte missie en visie van mij voor Tijdloos bewustzijn.

BedrijfMissieVisie
GoogleDe informatie van de wereld organiseren en dit universeel toegankelijk en bruikbaar makenMet één klik toegang bieden tot alle informatie van de wereld
LegoInspireren en helpen ontwikkelen van de bouwers van morgenHet spelen van de toekomst uitvinden
AmazonWe streven ernaar om onze klanten de laagst mogelijke prijzen, de beste selectie en het grootste gemak te biedenOm het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn, waar onze klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online willen kopen
NikeBreng inspiratie en innovatie voor elke atleet ter wereld. Als je een lichaam hebt, ben je een atleetHet beste nationale en internationale bedrijf zijn, opvallen door de goede kwaliteit, service en comfort voor onze klanten. We willen dat ons product in alle delen van de wereld wordt verkocht en gebruikt
Tijdloos bewustzijnWe openen zo veel mogelijk ogen van mensen, door alle informatie en tools bij elkaar te verzamelen die je helpen om je persoonlijk te ontwikkelen en jouw innerlijke kracht te vinden. Volg jouw eigen pad.Hét grootste platform waar iedereen gaat ontdekken wie ze echt zijn, wat ze willen en wat voor hen belangrijk is in het leven en hoe ze vervolgens hun droomleven waar kunnen maken.

Waarom zijn een missie en visie belangrijk?

Een missie en visie zijn dus belangrijk om richting te geven in jouw leven. Het is de kracht van waaruit jij of jouw bedrijf een succes gaat worden. Het helpt je om doelstellingen te zetten en om jouw droomleven uiteindelijk werkelijkheid te maken. Het is waar jij voor staat en mensen weten wat jij te bieden hebt in de wereld.

Ten slotte zorgt dit voor een stukje geluk en voldoening in jouw leven wanneer je jouw missie en visie naleeft. Geniet van de reis naar jouw eindbestemming toe.

missie en visie

Een goede missie en visie strategie

Wanneer jouw missie en visie helder zijn, dan kun je een goede strategie gaan bedenken om jouw dromen werkelijkheid te maken. Zet doelstellingen volgens de SMART methode en werk het zo gedetailleerd mogelijk uit. Je kunt wekelijks even reflecteren en zelfreflectie toepassen om jouw doelstellingen bij te stellen. Maak duidelijke keuzes en stel prioriteiten.

Wat is belangrijk om nu te doen en wat is belangrijk om over een half jaar behaald te hebben? Door een goede strategie maak je alles meetbaar. Je kunt jouw groei bijhouden.

Missie en visie van Tijdloos bewustzijn

Ik heb een missie en visie voor Tijdloos bewustzijn. Deze is ontstaan vanuit een probleem en mijn kijk op de wereld. Daarnaast heb ik diverse tegenslagen gehad die me aan het denken hebben gezet. Je kunt hier mijn hele verhaal lezen.

Missie

“We openen zo veel mogelijk ogen van mensen, door alle informatie en tools bij elkaar te verzamelen die je helpen om fysiek en mentaal gezond te zijn, je persoonlijk te ontwikkelen en jouw innerlijke kracht te vinden. Volg jouw eigen pad.”

— Kaz Willer

Deze missie is ontstaan vanuit problemen die we als mensen tegenkomen die ons tegenhouden om te doen wat we écht graag zouden willen. Door meer bewustzijn te creëren over de problemen die je hebt, kun je vervolgens ook oplossingsgericht gaan denken en handelen.

Visie

“Hét grootste platform waar iedereen gaat ontdekken wie ze echt zijn, wat ze willen en wat voor hen belangrijk is in het leven en hoe ze vervolgens hun droomleven waar kunnen maken.”

— Kaz Willer

Een bedrijf creëren die alle mensen de mogelijkheid geeft om fyiek en mentaal gezond te zijn. Het creëren van een wereld vol vrede door mensen de juiste manieren van denken aan te leren. Het creëren van ultieme vrijheid voor de mens. Een aanbod hebben van alle benodigde (digitale) producten en trainingen van hoge kwaliteit die het leven verbeteren, makkelijker maken en die bijdragen aan jouw fysieke en mentale gezondheid. 

trainingen persoonlijke ontwikkeling

Online trainingen persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf. Jezelf ontwikkelen en veranderen kan behoorlijk ingewikkeld en spannend zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kan je samen met anderen het pad bewandelen naar vooruitgang. Een cursus persoonlijke ontwikkeling kan dan ook de steun zijn die je nodig hebt om stappen zetten naar een nog betere versie van jezelf.

Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.

Meer blogs over doelen bereiken:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: