Testosteron verhogen. Het is een term die je ongetwijfeld kent en iets waar je al vaak over gehoord hebt. Het is een hormoon dat synoniem is beginnen te staan met mannelijkheid.
Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je vaker wel dan niet leest over hoe je nu exact jouw testosteron moet verhogen. Het is tegelijkertijd ook een hormoon waar de meeste mensen bitter weinig over weten.
Wat is het nu eigenlijk exact? Wat doet testosteron in het lichaam? Kan je zomaar jouw testosteron verhogen en hoe pak je dat dan aan? Wat zijn de gevolgen daar dan weer van? Hoog tijd om op onderzoek uit te gaan en dat even uit te vogelen!
Inhoudsopgave
Wat is testosteron precies?
Testosteron is in essentie een geslachtshormoon. Het is dan ook het belangrijkste mannelijke hormoon en de productie van testosteron vindt plaats in de testikels en in de bijnieren. Dat betekent overigens niet dat vrouwen er niets van produceren.
Ook bij vrouwen vindt er testosteronproductie plaats, voornamelijk in de baarmoeder. Het is echter wel zo dat de testosteronconcentraties bij vrouwen een stuk lager liggen dan bij mannen.
Die concentratie in het bloed ligt ook bij mannen behoorlijk laag voor de puberteit inzet en stijgt geleidelijk aan doorheen de puberteit tot de volwassen waarden. Die twee gebeurtenissen zijn dan ook uiteraard met elkaar verbonden.
Het is door testosteron dat ons lichaam door de puberteit heen sterk begint te veranderen. Denk bijvoorbeeld maar aan het indalen van de testikels, het verkrijgen van lichaamshaar en zelfs de spieropbouw.
Dat is dan ook de reden dat veel mensen zoeken naar een manier om testosteron verhogen mogelijk te maken. Van nature uit beschikt de ene man over een hogere testosteronconcentratie dan een andere en vanaf een bepaalde leeftijd daalt dit sowieso.
Oorzaken van een laag testosteron gehalte
Wetende wat dit geslachtshormoon doet en voor ons betekent, is het best logisch dat een daling van de testosteronconcentratie in ons bloed een probleem kan zijn.
Maar hoe komt het nu eigenlijk dat dit gehalte kan dalen? Wat zijn de oorzaken voor een tekort aan geslachtshormonen (wat we overigens hypogonadisme noemen)?
Laag testosteron door de leeftijd
Veruit de belangrijkste reden voor een verlaging van de testosteronproductie in ons lichaam is de leeftijd. Zoals een vrouw een menopauze kent komt bij de man de zogenaamde penopauze voor. Vanaf het 35ste levensjaar daalt het testosterongehalte redelijk significant.
Dit proces zorgt voor heel wat kleine kwaaltjes die geleidelijk aan opkomen. Jouw testosteron verhogen zorgt er dan vanzelfsprekend weer voor dat een deel van deze kwaaltjes opgelost raakt.
Overgewicht
Overgewicht is een staat van zijn die op gezondheidsvlak voor niets goed is. Niet alleen heb je een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, maar overgewicht kan er ook voor zorgen dat jouw testosterongehalte sneller daalt en lager ligt.
Dat klinkt ook weer vrij logisch als je weet dat testosteron mee instaat voor de spierkracht. Iets waar mensen met zwaar overgewicht net een tekort aan hebben. Als je jouw testosteron kunt verhogen kom je ook weer sneller van dit overgewicht af.
Te weinig testosteron door ongezond eten en drinken
Ongezond eten en drinken is iets wat in onze Westerse levensstijl als vrij normaal wordt beschouwd. Het heeft echter heel wat negatieve effecten op ons lichaam en dus ook op het testosterongehalte van ons lichaam.
Een hoge cholesterol en suikerziekte zijn twee typische aandoeningen die een laag testosterongehalte tot gevolg hebben. Wil je echt jouw lichaam en jouw leven op een goede manier aanpakken en jouw testosteron verhogen? Dan begint het ook hierbij.
Een medische aandoening
Er bestaan verschillende medische aandoeningen die ervoor zorgen dat je een te laag testosteron gehalte in jouw lichaam hebt.
Zo heb je bijvoorbeeld het syndroom van Klinefelter, maar zorgen ook niet ingedaalde zaadballen of een verwijderde teelbal voor een te laag niveau aan testosteron.
Daarnaast kan ook kanker en de bestralingen die bij deze ziekte horen een rampzalige invloed op jouw geslachtshormonen hebben. Ook dan ga je dus moeten zoeken naar manieren om testosteron verhogen mogelijk te maken.
Laag testosteron door mentale gezondheid
Meer en meer beseffen we binnen de medische wereld en ver daarbuiten dat het mentale aspect van bestaan ontzettend belangrijk is. Een burn-out of een depressie heeft ook voor jouw hormonenhuishouding zware gevolgen.
Zo kan het zijn dat je mentaal minder goed in je vel voelen er ook voor zorgt dat jouw testosterongehalte sneller afneemt of gewoon lager ligt. Ontzettend jammer is dat, want voldoende testosteron kan er net voor zorgen dat je je beter in je vel voelt!
Lage testosteron gevolgen
Wanneer je niet genoeg testosteron aanmaakt, heeft dit heel veel gevolgen voor jouw lichaam en zelfs voor je mentale toestand.
Om maar even een kleine greep te nemen uit de gevolgen van een te lage concentratie in het bloed: haarverlies, een verhoging van het lichaamsvet, minder spiermassa, een zwakker hart, een lager libido en zelfs minder botmassa.
Ook kan je last krijgen van vitaliteitsverlies, kan je onzekerder in het leven staan en vermoeider zijn. Zelfs erectieproblemen zijn een gekend gevolg van een te lage concentratie in het bloed.
Je zou voor minder op zoek gaan naar manieren om testosteron verhogen een realiteit te maken. Zeker wanneer je al van nature uit minder hormonen aanmaakt, kan dit een negatieve impact op jouw levenskwaliteit hebben.
Waarom je testosteron verhogen?
Het goede nieuws? Het is mogelijk om testosteron verhogen in jouw lichaam een realiteit te maken. Dat dit wenselijk is blijkt al meteen uit het lijstje aan mogelijke symptomen van een te laag gehalte in het bloed.
Het spreekt voor zich dat wanneer je jouw testosteron gaat verhogen, dat het omgekeerde van toepassing is.
Je maakt meer spiermassa aan, je hebt weer meer zin in seks, je zelfvertrouwen gaat door het dak, je voelt je beter en vitaler in je vel en als het even meezit dan remt het zelfs het verlies van haar af. Redenen zat dus om te mikken op testosteron verhogen!
Testosteron verhogen? 5 tips
Testosteron verhogen? Dat klinkt natuurlijk ontzettend mooi. Maar hoe pak je dat nu concreet aan? Zijn er stappen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat jouw gehalte doo het dak heen gaat?
Het dak is veel gezegd, maar het antwoord op die vraag is gelukkig een volmondige ja. Je hebt zelf behoorlijk veel in de hand en door een gestructureerde aanpak kan jij ervoor zorgen dat jouw testosteron verhogen kinderspel is!
Om je op weg te helpen zijn hier alvast vijf tips.
1. Testosteron verhogen door krachttraining
Krachttraining is één van de beste manieren om de testosteronproductie in je lichaam een boost te geven. Doe je dit nog niet? Dan is het een goed idee om af en toe een uurtje training met bijvoorbeeld dumbbells in jouw wekelijkse schema te schuiven.
Een bijkomend voordeel van af en toe eens gaan trainen, is dat je een gezond gewicht kunt bekomen. Een focus op een gezond gewicht is één van de beste en effectiefste tips om testosteron te verhogen een realiteit te maken.
Sluit dan ook eens dat abonnement af met effectief de motivatie om er ook gebruik van te maken!
2. Slaap voldoende
Als je slaapt neemt de productie van testosteron toe. Dat betekent dus ook dat het heel belangrijk is om voldoende te slapen en een goede slaapkwaliteit te hebben voor een optimaal testosteronniveau.
Dat heeft ook deels te maken met het feit dat een slaaptekort samenhangt met ongezonde levenskeuzes. Als je ontzettend moe bent grijp je al sneller naar een snelle hap of naar ongezonde voeding en drank.
Jouw testosteron verhogen kan dus al zo simpel zijn als beter en langer slapen. Ideale wereld toch?
3. Meer testosteron door gezonde voeding
We weten ondertussen al dat ongezond eten en drinken funest is voor je lichaam. Daar staat dan weer tegenover dat gezond en voldoende eten wonderen doet. Tracht suikers te vermijden en eet voldoende groenten en gezonde vetten.
Ook vitamine B, vitamine C, zink en magnesium spelen stuk voor stuk een rol in het proces van testosteron verhogen. Vergeet ze niet! Enkele gouden tips om jouw voeding onder controle te krijgen?
Vermijd een te hoge inname van alcohol en ga per dan voor minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit. Heb je dat op orde? Dan kan je ook altijd eens naar de macroverdeling van jouw voeding beginnen te kijken.
4. Ga regelmatig eens van bil
Het is voor veel mensen misschien wel de leukste tip en degene die het gemakkelijkst te volgen is. Door regelmatig seks te hebben kan je de productie van testosteron in het lichaam een stevige boost geven. Het werkt trouwens ook wel als een cyclus.
Meer seks leidt tot meer geslachtshormonen en dat op zijn beurt weer naar meer zin in seks. Het heeft overigens niet uitsluitend met seks te maken. Het is ook de opwinding van het hele gebeuren dat een snelle boost geeft aan jouw productie.
Zorg dus voor voldoende opwinding in jouw leven. Tenminste als dat op een positieve manier kan gebeuren.
5. Testosteron verhogen door minder stress
We noemen stress eigenlijk al lang een silent killer. Echt correct is dat niet meer, want wij weten al een stuk langer dan vandaag dat stress een behoorlijk luide moordenaar is. Depressie en burn-outs zijn dodelijk voor de productie van testosteron.
Het is dan ook maar logisch dat het vermijden van stress een goede zaak is als het draait om testosteron verhogen. Stress zorgt voor de productie van cortisol en dat hormoon zorgt ervoor dat het testosteronniveau daalt.
Natuurlijk is dat niet meteen geweldig gemakkelijk. Hoe pak je dat nu aan? In de eerste plaats door voor voldoende rust te zorgen. Ontspan je op tijd!
Testosteron verhogen door Het Testoplan – Boost je testosteronspiegel!
Het is allemaal nogal veel informatie en dat kan allemaal nogal overweldigend zijn. Om alles zelf uit te zoeken en bij te houden en te controleren of je er wel goed aan doet? Dat is een fulltime job. Gelukkig is er het testoplan om jou hierbij te helpen.
Deze bewezen methode werd ontwikkeld door een biochemicus op basis van meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken.
Bovendien is het een veilige methode die je op een eigen tempo in jouw eigen leven toe kunt passen om testosteron verhogen mogelijk te maken.
Herken je jezelf dan ook in één van de vele symptomen van een te lage concentratie aan testosteron in het bloed? Dan kan het testoplan van Jochum Smid misschien wel de oplossing zijn waar jij naar zoekt.
Tijdens dit plan ga je op een gestructureerde en logische manier kleine aanpassingen aan jouw voedingspatroon en levensstijl aanbrengen. Het eindresultaat? Testosteron verhogen op een natuurlijke wijze zonder spuiten en allerhande vage supplementen.
Een beter leven leiden hoeft geen utopie te zijn als man. Gewoon even het testoplan erbij nemen en de beste versie van jezelf tot ontwikkeling laten komen. Dankzij jezelf en dankzij testosteron!
Waarom het Testoplan volgen?
Ontwikkeld door en biochemicus op basis van 1000+ wetenschappelijke onderzoeken
Je kunt deze methode levenslang gebruiken en blijven genieten van de voordelen
Deze veilige methode is gemakkelijk toe te passen en is geschikt voor mannen van 18 tot 80 jaar
Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.
Misschien ook interessant:
Comentários